DE veranderingen van de aarde, en wat doet dit met ons?

24-04-2020 19:51

De veranderingen van de aarde, en wat doet dit met ons?

 

Dit artikel is als een facet uit een diamant. Met een eigen kleur, klank, trilling…. Zo zijn er heel veel facetten in elke diamant, deze hebben elk hun unieke waarde. Net als ieder mens hier op aarde!

 

Dat we nu volop in de beweging en verandering zitten is voor heel veel mensen duidelijk. Zijn de eerste domino stenen uit een lange rij gevallen? Alhoewel niemand weet waar we naar toe bewegen, omdat heel veel afhangt van ons als mens. Hoe gaan we om met de overvloed aan (angst) informatie? Kun je stil staan bij jezelf en voelen wat het met je doet? Geef jij jezelf gewoon de ruimte om alle emoties te benoemen, voor jezelf, en ze er gewoon te laten zijn? Erkenning van onze emoties geeft ons meestal al de nodige ruimte om ze los te laten. Er is nog steeds angst, langs de andere zijde beginnen mensen bewuster te worden. Mensen beginnen vragen te stellen, en dat is ok. Vragen stellen bij de manier waarop we leven, vragen stellen hoe het anders kan. Mensen zijn ver buiten hun comfort zone getrokken en nog elke dag, omdat alle valse zekerheden weggevallen zijn. Geen houvast aan geroutineerde dagen, geen mogelijkheid om plannen te maken, geen overvolle agenda’s meer….. Wat is er dan wel?

 

Het (een) rouwproces waarin we met zijn allen zitten! Elke fase van loslaten, veranderen…. Gaat gepaard met de 5 of 6 fasen van het rouwproces. En iedereen van ons zal hier op een heel andere manier mee omgaan. Sommige dagen zal het vrij vlot gaan om te schakelen van de ene naar de andere fase. Op een ander moment zul je misschien echt voelen dat je vast zit in één van deze fasen, ook dit is ok. Zolang we maar kunnen zien dat dit een heel natuurlijk proces is.

Fase 1 is vooral angst en paniek, niet kunnen begrijpen wat er gebeurt

Fase 2 ontkenning, ik stop mijn kop in de grond en voor mij is er niets aan de hand! Dit is zelfbescherming, de harde realiteit nu nog even niet aan te kunnen.

Fase 3 woede – kwaadheid – weerstand – angst, hier kan het zijn dat jij jouw emoties projecteert op (meestal de mensen waarvan je het meeste houd) We kunnen nog niet bij de pijn die hier meestal onder zit. Toch belangrijk om ook hier te voelen en te zien wat er met je gebeurt.

Fase 4 Aanvaarden – accepteren – loslaten, hier zit je in het diepte punt (afhankelijk van welk type rouwproces) Omdat nu alle emoties zichtbaar worden. In deze face kun je je ook heel veel vragen stellen om meer inzichten te krijgen.

 

Fase 5 Van verdriet – depressie…. Van verdriet en depressie naar terug de lichtpuntje beginnen zien. Betrokkenheid voelen, de moed vinden om terug actie te ondernemen

Fase 6 Zingeving in jouw leven, je hebt een (lange) weg afgelegd om hier te komen. Je beseft dat dit een enorme groeikans voor je was. Jouw leven krijgt andere waarden en normen!

 

In al deze fasen kunnen we blijven steken, of we kunnen ervoor kiezen om ze te doorleven zodat we onszelf bevrijden. Ook zullen we tijdens dit proces heel veel van onze kleine IKJES tegen komen. Eentje die ons wil beschermen, eentje die ons de zekerheid geeft als alles voorbij is, kan ik mijn leventje terug oppakken. Eentje die graag schuld geeft, eentje die jou gerust stelt en je hoop geeft…..Dit zou een te lange lijst zijn om ze allemaal op te sommen! Voel vooral bij jezelf, dit is waar ik jou wil toe uitnodigen ;) Als we alle lagen van rouw doorlopen hebben en dit vele malen, komen we in…. Het NU moment, en dit is zo belangrijk dat we leren aanvaarden dat het ok is om in dat moment te vertoeven. Er gewoon te mogen zijn! Dit NU moment kan zoveel rust, kracht, vreugde, vertrouwen geven. Omdat we op dat moment in onze kern, in onze kracht staan. Je kan plots zo diep en vrij in en uitademen en je weet dat alles een doel heeft. Op dit moment heb je een duidelijke verbinding met het krachtveld van liefde, eenheid….. Je weet dat het ok is om nu van het oude naar het nieuwe te gaan. Jij bent een kanaal om de energie van liefde doorheen jouw lichaam naar de aarde te brengen.  Voor mensen die aura’s zien of voelen, hier zal het aura veld van de persoon ook hele mooie kleuren uitstralen!

 

En hoe graag velen van ons (of waarschijnlijk de meerderheid )hier (zo graag) altijd zouden willen staan! Ik denk dat dit nu nog een illusie is, want op onze weg komen we hier of daar terug een valkuil tegen. Waar we getriggerd worden met angst, onzekerheid….. We voelen ons net weer een drenkeling zonder houvast!

 

Ook dit is een heel belangrijk en waardevol moment, omdat jouw onderbewuste oude codes naar boven gooit. Oude waarden, overtuigingen enz die we niet meer nodig hebben, en die toch nog altijd vastzitten in onze cellen. Wees dan mild en liefdevol voor jezelf, weet dat je weer een laag loslaat. Je kan het je ook voorstellen als een mantel die je wil afdoen omdat hij oud, versleten, vuil…. aanvoelt. Je bent een Goddelijk wezen en deze emoties kwamen naar boven om je te bevrijden zodat je ruimte krijgt voor jezelf en de nieuwe energieën.

 

Is het jou al opgevallen hoeveel mensen begonnen zijn aan hun grote schoonmaak? Omdat het lente is? Ja! Omdat mensen zich vervelen en alle mogelijkheden aan grijpen om zich bezig te houden? Ja! Toch is het hier een onbewust proces dat in gang gezet wordt. Want de grote kuis in jouw woning, garage…. Is ook de grote schoonmaak in jezelf. Je geeft jezelf hiermee een enorm geschenk want je maakt letterlijk en figuurlijk ruimte in en rondom jou. Het gevoel van plots zoveel dieper, zoveel beter te kunnen ademen! Zodat de nieuwe energieën beter kunnen stromen! Dit hebben wij als mensheid nu nodig, alle ballast loslaten om gewoon te zijn. Onszelf bevrijden van het web van egregoren die ons gevangen houdt. (tekorten, angst, agressie, woede….) Een web die ons zo beknelt, en waarin zoveel mensen nog zitten omdat ze nog onbewust zijn. (Deze aura velden zullen grauw, grijs, onregelmatig….. zijn) Omdat ze nog niet weten dat de kracht en de moed in elk van ons zit om onszelf hieruit te bevrijden. Laat ons met heel veel liefde en mededogen in het leven staan, naar onszelf toe en zeker naar de mensen rondom ons die nu op het punt staan om te ontwaken.

 

 

Wij als mens kunnen er ook voor kiezen om in dit web te blijven zitten. En ook hier is het goed om deze mensen met liefde en begrip te laten zijn. Iedereen heeft het recht om op zijn/haar tempo zijn weg te bewandelen.

 

Of we kiezen voor liefde en we klikken op aan in het eenheidsveld. Hierdoor overstijgen wij onze eigen kleine ikjes! We zien, weten, voelen dat elk van ons een eigen waarheid heeft. Nee deze stemt niet altijd overeen met onze waarheid, toch denk ik dat het tijd is om te kiezen tussen gelijk of GELUK! Als we met ons allen kiezen voor geluk, liefde, vergeving, dankbaarheid…… kunnen we de nieuwe aarde helpen creëren!

 

Vanuit liefdevolle verbondenheid

Diane De Ligne