De verandering van de aarde! En de kracht van dankbaarheid!

24-04-2020 20:03

De veranderingen van de aarde! En de kracht van dankbaarheid!

 

Is dankbaarheid een woord…… een gevoel….. een ervaring……. Is het zijn? Al eens stil gestaan bij het woord “Dank je”? Als kind wordt ons geleerd om dankbaar te zijn, wat is dankbaarheid? Hoeveel schakeringen zitten er in “dankbaar zijn”/ “dankbaarheid”¸ Hoe vlug heeft een kind niet door dat het “dank je wel” MOET zeggen om dat koekje, snoepje, speelgoed…. te krijgen! Niemand heeft ons ooit geleerd om te voelen/ te ervaren wat dankbaarheid inhoud. Het is bijna een woord als goede morgen, het hoort bij het leven. Want het is er met de paplepel ingegeven ;)

Tot de dag dat er iets verandert, gebeurt, zoals vb een paar jaar geleden in Ronse, toen mensen een paar uur zonder water zaten. Door iets of iemand die uit je leven verdwijnt. De chaos en ontwrichting die er Nu momenteel is. Hier is het zo gemakkelijk om alles te zien wat er niet meer is! Er jezelf op vastpinnen, kijken hoeveel meer/ beter een ander het heeft!

Vandaag zien we (om het eenvoudig te houden) 2 grote groepen. Groep A is stil gevallen, mag/ kan niet meer werken. Groep B staat NU soms nog meer onder stress/ druk dan voorheen. Vanuit elke zijde van het lemniscaat kun je naar de andere zijde kijken. Vanuit groep A kun je al het positieve zien van groep B . Toch als we echt heel even eerlijk zijn en kijken vanuit een ruimere context…….  Even doen?

Vb groep A je kan vele voordelen zien van thuis te vallen.

-Geen stress/ druk meer

-Alles kunnen doen wat je graag doet en wanneer je dat wil doen

-Gewoon genieten/ niets doen

De keerzijde van deze medaille

-Weinig of geen sociale contacten

-Dingen willen doen, toch geen gerief in huis hebben en het niet kunnen gaan kopen

-Geïsoleerd zijn

 

Groep B

-Kan zijn werk verder zetten

-Heeft nog sociale contacten

-Nog loonzekerheid……

Ook hier is een keerzijde

-Soms veel meer uren moeten werken

-Collega’s die uitvallen/ziek zijn moeten vervangen

- bedolven onder thuiswerk of schoolwerk, soms in combinatie met oppas van de kinderen

-Soms werken in incorrecte omstandigheden vb zorgsector, geen schorten, mondmaskertjes….

En dit om er maar een paar te noemen uit beide richtingen.

Dus besef aub dat elke medaille (situatie) steeds 2 zijden heeft met duizenden facetten. Eens je dit beseft kun je kiezen, kiezen om te zien wat er niet meer is/ wat er allemaal weggevallen is. Of kiezen wat er wel nog allemaal is en welke nieuwe mogelijkheden deze nieuwe situatie soms ook biedt. Laat ons proberen om al deze facetten te zien/ te voelen/ te herkennen/ te accepteren…… Loskomen van goed of slecht/ meer of minder/ gelijk of ongelijk……… We kunnen dit lemniscaat ook zien als verbinding! Het is meer dan ooit nodig om naar diepere verbinding te gaan. Met onszelf, met hemel en aarde EN vooral/bovenal met elkaar! Op dit moment zie je heel erg dat mensen beseffen dat er geen valse houvast meer is. Enkel dat hele diepe gevoel van Nu, van leren vertrouwen.

 

Dit is het moment waarop een heel eenvoudig toch een oooo zo krachtig woord als “Dank je wel” de trilling naar omhoog haalt. De spandoeken met een “dank je” of een wonderlijk hart erop zie je nu op vele plaatsen hangen.


  Een brievenbus met daarop “Dank je wel postbode” het raakte me zo diep om dit te zien/voelen, de energie ervan te ervaren. Plots worden de mensen van vb de vuilkar zo gewaardeerd omdat men beseft welke belangrijke schakel deze zijn in de ketting. Ga zo nog maar even door, verpleegsters, dokters, mensen die werken in voeding winkels….  Meestal zien we de waarde pas achteraf! Hoe zou het zijn als we met z’n allen dankbaarheid leren zijn, met elke cel van ons lichaam? Een woord dat plots vloeibaar wordt als Goud en heel diep elke cel van ons wezen raakt. Een energie dat ons zo stil laat worden en dat ons ganse wezen laat stralen.

 

Dankbaar zijn voor alles wat we kunnen! Dankbaar zijn voor alles wat we hebben en dat is best heel veel als je jouw leven even overloopt. Dankbaarheid voor het water uit de kraan, om ons te wassen, voor ons kopje koffie of thee. Dankbaar voor alle mooie momenten met onze partner/ kinderen. Dankbaar voor de Hartsverbindingen die nu meer en meer ontstaan. Ik nodig iedereen uit om stil te staan bij jouw leven (en ook al is het op dit ogenblik misschien minder gemakkelijk voor jou). Tel je geschenken/ tel al jouw zegeningen voel dan de dankbaarheid als vloeiend goud of kristal door jouw hele wezen, door jouw cellen vloeien. Voel dan de spontane hartsverbinding met alles en iedereen. Voel bij jezelf wat dit doet!

Laat ons samen dit veld voeden, versterken, uitstralen…. In deze periode van veranderingen!

In liefdevolle verbondenheid

Diane De Ligne