De veranderingen van de aarde

21-03-2020 00:00
Overal hadden mensen het erover dat het zo niet verder kon.  Mensen waren en zijn moe van het altijd maar sneller meedraaien in het rad. Zelf krijg ik dan het beeld van hamstertjes die in hun molentje trappelen. En hoe sneller ze lopen, hoe sneller dat het molentje draait. Wie kon, kan deze run blijven volgen in onze maatschappij?  Want dit moet, dat moet, zus moet, zo moet…… En dan is er plots een externe factor (laat het hoe, waarom, van waar, door wie gewoon terzijde, daaraan gaat te veel energie verloren) eerst lijkt het heel ver weg en dan op vrij korte tijd, is de ganse wereld overspoeld!
De media heeft nog maar 1 ding om over te praten, (terwijl er nog zoveel andere situaties zijn die aandacht zouden mogen hebben.) Er wordt zoveel (negatieve) energie gegeven waardoor mensen in angsten gaan. Plots wordt een wereld die doordraait voor meer dan de helft plat gelegd. Alle valse zekerheden verdwijnen en alles komt op losse schroeven te staan. Iedereen wordt uit zijn of haar comfort zone getrokken. Belangrijke momenten als verjaardagsfeestjes, huwelijken, geboortefeestjes mogen niet meer doorgaan. Mensen in rusthuizen, ziekenhuizen mogen geen bezoek meer krijgen. En ja, ik zie hier zeker de 2 zijden van dezelfde medaille. De bedoeling is om mensen te beschermen opdat het virus zich niet verder zou verspreiden maar hierdoor raken vele mensen in een isolement, wat enerzijds een positief effect zou kunnen hebben omdat men de tijd en de kans krijgt om naar binnen te gaan, in de zin van contact te maken met hun diepere kern: wie ben ik? Waarom ben ik hier op aarde?  Anderzijds brengt het vaak heel veel emoties zoals angsten, boosheid en frustratie naar boven. Dit zijn meestal heel oude emoties die in ons cel geheugen opgeslagen liggen en doordat deze naar de oppervlakte komen krijgen we de kans om ze te transformeren en te healen. Mensen worden dus bijna letterlijk wakker geschud en worden met zichzelf geconfronteerd. Wat NU? Mensen reageren op de meest uiteenlopende manieren maar door je hart te openen en te zien wat er kan gedaan worden in het belang van het grote geheel, kun je, hoe klein het gebaar ook, het verschil maken. Bijvoorbeeld door geduldig aan te schuiven in de winkels en zelfs in deze penibele situatie nog mensen voor te laten. Door te mediteren, door een zuil van licht te zijn enz. Een andere groep gaat in angst en paniek en zal van daaruit reageren en handelen. Probeer jouw hart te openen en mededogen te voelen voor deze mensen want ze hebben nog geen zicht op het grotere plaatje.
Wat houdt dit grotere plaatje in? De grote veranderingen, verschuivingen waarop velen van ons al een hele tijd wachten/ hopen, zijn nu in volle gang. Over welke vorm het zou hebben, deze grote verandering of wat er zou gebeuren en verder zal gebeuren, hadden wij geen weet. De Maya kalender liep af of was het naar het jaar nul dat ze verwezen? Een periode waar niet onmiddellijk een juiste datum op kon geplakt worden omdat dit eigenlijk een geboorte is. En bij een zwangerschap heb je een richtdata maar nooit de juiste data. Ook dit geldt voor het proces waarin we nu zitten.
De cyclus van onze dag is bij iedereen gekend: 24 uur, opgedeeld in de dag, avond, nacht en ochtend.
Dan kennen we de jaarlijkse cyclus van 12 maanden, met de zomer, herfst, winter en lente.
In deze 2 perioden zijn de nacht en de winter de donkere periodes. Deze zijn voor elk van ons zo gekend dat we daar geen vragen meer bij stellen omdat dit het ritme van de aarde is.
Deze cyclus hebben we ook over een periode van ongeveer 26000 jaar maar is veel minder of helemaal niet gekend omdat het ons niet geleerd wordt op school. Toch kun je hier heel wat informatie over vinden als je op zoek gaat. En let op want ook hier zijn vele verschillende waarheden en standpunten. Voor mij het ene niet beter dan het andere; het is anders en het is aan ons om te leren voelen vanuit ons hart waar me het meeste voeling mee hebben. Het andere mag er gewoon ook zijn. (Zie afbeelding) Ook deze cyclus bestaat uit 12 perioden van om en nabij 2150 jaar per dierenriemteken. Momenteel zijn we aan het verschuiven van het vissentijdperk naar het waterman tijdperk. Dit is een periode die voor moeder aarde heel normaal is: transformatie door bosbranden, vulkaanuitbarstingen, overstromingen enz. met eventueel de omkering van de polen. Alles wat er nu gebeurt heeft te maken met deze veranderingen, waar ik bijna een boek zou kunnen over schrijven ;).
Wat is hier nu voor ons belangrijk als mens? Dat we gaan leven vanuit ons hart, verbonden met alles en iedereen.  Dat we elke dag onszelf even in vraag stellen, dat we bereid zijn om steeds iets dieper in bewustwording te leven. Nu kunnen we misschien terug een beetje meer liefde en mededogen voelen dan gisteren. Werk met de ho’oponopono, naar jezelf, naar mensen wie je graag ziet, en vooral naar mensen waarmee je het nog moeilijk hebt. Dit is een hele grote bevrijding voor jezelf en het geheel. Maar je kunt ook werken met de binaire ademhaling, met de Merkaba of mediteren met de levensbloem als je daarmee bekend bent. Dit zijn allemaal heel krachtige manieren om te helpen een verschil te maken want volgens mij heeft elk woord dat we spreken, elk gebaar dat we maken, elke stap die we zetten een enorme meerwaarde als we het doen vanuit liefde, respect en dankbaarheid, naar en voor alles en iedereen.
Weet dat een bevalling niet zonder pijn verloopt, dus weet ook dat deze periode en de komende nog heel intens kunnen zijn. De aarde wordt meer en meer overspoeld met energie golven, de ene na de andere. Zie foto bovenaan, enorme gouden golven komen over ons heen. Om de mensheid te pushen om in verandering te gaan. Weet dat in de meest moeilijke periodes de puurste, zuiverste hart energie gaat vloeien. We hebben telkens een keuze, kiezen we voor angst? Of gaan we allen samen kiezen voor LIEFDE? Zodat het gouden tijdperk waar in elke religie naar verwezen wordt kan geboren worden!
Mijn liefde gaat uit naar allen en in het bijzonder naar de mensen in de medische sector, vrachtwagenchauffeurs enz. (om er maar een paar te noemen), voor wie het nu extra druk en chaotisch is.
De verduidelijking van de jaargetijden komt van Johan Oldenkamp
Vanuit liefdevolle verbondenheid
Diane De Ligne